~ Sparad text från sugigt evenemang ~

På *varför skriver jag ut detta* ska vi fira Johanna som fyllde arton den 16 oktober. Vi kommer befinna oss hos *varför skriver jag ut detta*. Planen är: BLI FULL OCH DANSA! Och umgås. Och konversera. Och sjunga ja må hon leva. Och vara respektfulla mot varandra. Och ha roligt. Och inte spåra hehe.

 

Om Johannas födelse: En kall kväll den sextonde oktober år nittonhundranittiofem var en ung kvinna på en konsert, sjungande på scen. Hennes namn var Ewa. Kring nio månader gravid var Ewa och denna kväll slutade på sjukhuset där hon pressade ut ett litet barn ur sin vagina. Vid namn Johanna. Johanna föddes in i en otroligt musikalisk och begåvad familj och detta kan vara anledningen till att hon är den musikaliska och begåvade person hon är idag.

 

Om att vara arton: Arton är lika med myndig (i Sverige) och det betyder att nu kan Johanna: köpa 3,5or, gå på krogen (dock är det ju oftast högre åldersgränser), köpa cigg (om du inte röker själv köp åt dina vänner, bara för att du kan), ingå civilrättsliga giltiga avtal - bland annat rörande ekonomiska överenskommelser, skaffa körkort och helt enkelt skryta och skrika om sin nya myndiga ålder.

 

Om att bli full och dansa: Alkohol är en dryck som gör dig konstig i nyktra ögon men otroligt rolig i onyktra ögon. Människor som i vanliga fall inte dansar kan få för sig att "hallå jag är ju grym på att dansa *hallå allihopa kolla in mina moves* twerk twerk twerk". Så bli full och dansa går helt enkelt ut på att alla kan dansa, alla kan använda uttrycket och man kan även utöka det till "bli snygg, full och dansa" och då handlar det mer om processen vissa människor går igenom på till exempel en fredagskväll - fixa sig, bli pepp, bli fräsch, bli full, börja dansa.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0