The Theory of Everything

Okej så nästa vecka (30/1) är det premiär för The Theory of Everything, som handlar om Stephen Hawking(<3)! Alltså, kan inte hantera detta, sett trailern om och om igen. Lite som jag gjorde innan Frozen. OCH vem tror ni spelar Stephen? Eddie Redmayne, från Hick. Tror kanske jag skrivit det någongång? Men har ju dåligt minne så. Han är iallafall fin, åh så fin.
 
Och ååååhh, alltså. Herregud. Okej, se trailer på egen risk:
 

om praktik, mående och dbt

Skrev detta för en vecka sedan, 05:16:
 
"Hej, jag sover mest hela tiden. Vaknar för att äta, ta medicin (som lindrar men ändå inte hjälper), toalett, kanske lite tv om jag orkar. Varit på möte om praktik, vilket skulle äga om det blir. Om än tufft i början.
 
Ska på möte idag, tidigt, men när jag måste sova kan jag inte. Då har jag ångest och panik. Blandat med att jag är ledsen. Känner mig spyfärdig. Är ett viktigt möte dessutom, som jag väntat på. Om DBT. Vet dock knappt själv vad det innebär, så en får väl googla. Har låtit bli själv då jag vill skaffa min egna uppfattning - alla uppskattar det inte, har jag iaf läst.
 
Kommer förmodligen inte publicera detta och om jag gör det lär jag väl radera det ett tag efter, kanske inte. 
 
Orkar snart inte mer. Tar det aldrig slut?"
 
Fick ett samtal i måndags om praktiken och det finns en ledig plats för mig!! Nästa vecka på onsdag ska jag dit (Idérum på hertsön) och skriva papper, bestämma tider och så. Det känns jättebra, Idérum har en mysig miljö och jag får vara kreativ och sy!
 
Jag gick inte på mötet om DBT, hade inte sovit och hade en spyhink vid sängen. Som tur är fick jag en ny tid, tisdag, alltså igår! Och jag vet inte riktigt vad jag tycker om DBT.
 
Detta skrev jag dagen jag var på mötet, i en grupp på fb för kvinnor med psykisk ohälsa(<3):
 
"Hej, idag var jag på informationsmöte om DBT! Jag har ju Emotionell Instabil Personlighetsstörning (suck att hon rättade mig när jag sa Borderline, beskrev ju ändå mig själv?). Iallafall så är det ju väldigt intensivt, två möten i veckan, missar en fyra så åker en ut.
 
Allting filmas och jag fick på riktigt panik när jag fick höra det, har svårt med att vara med på bild, har svårt med att de antecknar under mötena men det är ju ändå bara jag som har tillgång att läsa det men filmas?? Det är ju hög sekretess och de raderas efter den veckan(?) och det är ju för att de ska kunna ge mig så bra behandling som möjligt men ja, filmas.
 
Annars så har jag svårt att hålla tider/gå på möten, har dessutom sömnsvårigheter som försvårar men detta kanske kan hjälpa? Som rutin alltså, börjar praktik nästa vecka vilket kommer hjälpa med sömnen. Men känns som en väldigt stor press och jag vet inte riktigt om jag gillar konceptet, att en måste må på ett visst sätt för att passa behandlingen. Mår en för dåligt och inte orkar ta sig dit alla gånger åker en ut, gör en inte framsteg åker en ut, vill en vara med är det ändå inte säkert då det är dem som avgör om en passar.
 
Har till fredag att bestämma mig om jag vill och då måste jag vara motiverad, skriva kontrakt, vara kring 75% bestämd på att fullgöra kontraktet, som iallafall till en början är kort. Om jag skulle börja, så är det minst ett år. Behandlingen verkar passa mig, men jag vet inte."

14/15 + halloweensminkning

 
Mitt hår blev blått dagen innan jag begav mig till mormor och morfar i Gällivare med mor och bror. Det blev dock mer grönt i botten.. och nu är det rätt urtvättat men ska vårda håret och köra på silverschampo ett tag så so not the drama (kp-referens)!!
 
 
Och hos våra morföräldrar var det såhär fint (även väldigt kallt)! Iaf så spelade vi mycket kort och hade en mycket fin jul, med Bingolottos uppersittarkväll, Kalle, Pretty Woman (som jag typ inte sett förut haha.. men tyckte om den)! Tittade även på Lilla Huset på Prärien med morfar och hallå, det är ju jättebra och mysigt!
 
 
Vilja och Soki följde självklart också med! Jag hann träffa min morbror och lillkusinen Gustav. Han bondade typ med Soki haha, skitgulliga var dem! Sedan åkte vi hem några dagar före nyår, så hann inte träffa några kusiner som kom den dagen, vilket kändes lite tråkigt menmen.
 
 
Haha har fotat jättelite, men här är iallafall jag på julafton!! Med Viljas öra uppstickandes i kanten, hihi so precious <3. Har förresten haft avskrapat nagellack fram till nyårsafton... pga lat....
 
Och på nyårsafton fotade jag ingenting *suck*... men min syster har varit på besök från Umeå så jag åkte med henne till ett tjejgäng i Örarna och åt middag inkl fondue (omg så gott?) + ungefär vääääärldens godaste efterätt som jag och Amanda bidrog med hehe. En chokladig cheesecake med tryffeltäcke, och den hittar ni här. Sen badade vi badtunna vilket var himla mysigt!
 
Sedan tog vi oss in till stan och hann precis till fyrverkerierna, vackra som vanligt, och sen krogen. Alltså, har varit ute en gång tidigare (och en halv, typ) och tyckt det varit lite läskigt med mycket människor och alkohol och allt det, men jag tyckte faktiskt det var roligt! Sen efterfest med vår kusin och några till, där det spelades gitarr och sjöngs. Kusinen vår, Olivia, kan nämligen sjunga, väldigt bra!!
 
Haha förresten.... så har jag väl inte skrivit om min Halloween vilken var min andra utgång! Till Farmen, blev lite tjorv och så men förfesten var mycket rolig och Farmen ändå helt okej!! Hursom så vill jag mest visa min sminkning:
 
RSS 2.0