~ Sparad text från sugigt evenemang ~

På *varför skriver jag ut detta* ska vi fira Johanna som fyllde arton den 16 oktober. Vi kommer befinna oss hos *varför skriver jag ut detta*. Planen är: BLI FULL OCH DANSA! Och umgås. Och konversera. Och sjunga ja må hon leva. Och vara respektfulla mot varandra. Och ha roligt. Och inte spåra hehe.

 

Om Johannas födelse: En kall kväll den sextonde oktober år nittonhundranittiofem var en ung kvinna på en konsert, sjungande på scen. Hennes namn var Ewa. Kring nio månader gravid var Ewa och denna kväll slutade på sjukhuset där hon pressade ut ett litet barn ur sin vagina. Vid namn Johanna. Johanna föddes in i en otroligt musikalisk och begåvad familj och detta kan vara anledningen till att hon är den musikaliska och begåvade person hon är idag.

 

Om att vara arton: Arton är lika med myndig (i Sverige) och det betyder att nu kan Johanna: köpa 3,5or, gå på krogen (dock är det ju oftast högre åldersgränser), köpa cigg (om du inte röker själv köp åt dina vänner, bara för att du kan), ingå civilrättsliga giltiga avtal - bland annat rörande ekonomiska överenskommelser, skaffa körkort och helt enkelt skryta och skrika om sin nya myndiga ålder.

 

Om att bli full och dansa: Alkohol är en dryck som gör dig konstig i nyktra ögon men otroligt rolig i onyktra ögon. Människor som i vanliga fall inte dansar kan få för sig att "hallå jag är ju grym på att dansa *hallå allihopa kolla in mina moves* twerk twerk twerk". Så bli full och dansa går helt enkelt ut på att alla kan dansa, alla kan använda uttrycket och man kan även utöka det till "bli snygg, full och dansa" och då handlar det mer om processen vissa människor går igenom på till exempel en fredagskväll - fixa sig, bli pepp, bli fräsch, bli full, börja dansa.

Jag vet

Jag länkade bloggen - och nu ska jag fortsätta skriva och lägga upp bilder och allt det där varje dag. Men det blev press, när jag länkade. Det blev läskigt, när jag länkade. 
 
Så nu är den länkad, nu ska jag andas, sen ska jag blogga när och vad jag vill. Har flera oklara utkast så det är kul, jag har planerade inlägg (som inte hunnit bli utkast ännu) och det är också kul. Lär nog länka igen när jag väl skriver! Och jag tycker det är roligt att skriva, att dela med mig, att våga vara ärlig, att fota, att dela och att titta tillbaka. Så det kommer hända.

Johanna är arton/etta åtta/18

Idag fyller min finafinafina underbara väninna arton år, AAAAAAH! Eller hur? Helt sjukt. Jag har grattat henne gång på gång ända sen klockan slog tolv igårkväll. Haha, men här kommer ett inlägg tillägnad denna underbara person. 
 
Som ni vid detta laget mest troligt förstått så är hon underbar. Trots det faktum att hon är den mest extrema besserwissern jag vet (hehe sry) och vi kan diskutera över saker som "ska äggskal i sopkorgen eller komposten?" så älskar jag denna individ så himla mycket. Här har jag samlat lite bilder på oss, enjoy. <3
 
 

10 saker som gör mig glad (utan inbördesordning)

1. Julen och allt som hör till. Jullåtar och julstämning, julpyssel och julfika. Familjer som samlas och delar presenter. Mat som vissa anser äcklig men som jag petigt rensar ut de få goda rätterna och vräker i mig. Sådant som ägg med räkor och lax och köttbullar (!!!!!).
 
2. Att ge presenter. Jag älskar att ge presenter, det ger mig glädje. Jag har en tendens att ta det lite för långt, jag vill gärna köpa något till, något extra, göra det fint. Veta vad personen i fråga vill ha och kunna anstränga mig och ge det, för att se riktig glädje när hen öppnar paketet. (Tyvärr har jag en väldigt dålig ekonomi för tillfället så det ger ångest just nu.) 
 
3. Böcker. Böcker i allmänhet ger mig glädje. Att en kan resa till mystiska eller rentutav knäppa, roliga platser. Att man kan lära sig om sjukdomar, rymden, naturlagar, kärlek och hur andra människor tog sig igenom deras depressioner. Böcker har gett mig mycket, flykt, hopp, glädje, tårar. Böcker är underbara.
 
4. De få tillfällen jag känner igen min pappa. Min pappa, med hans intressen - som han delade med mig, är nästan borta. Han är numera ett skal utan känslor (=självklart min uppfattning). Men ibland ser jag glimtar av min pappa, min pappa jag älskade. Min pappa jag diskuterade Einsteins teorier, Stephen Hawkings böcker,  Douglas Addams böcker, rymden, våra egna teorier - "hur skulle de fungera i praktiken?" med. Han som kunde lugna mig med vetenskap när jag flippade ut över något som jag naturligen flippar över.
 
5. Att min bror (äldst av syskonen Johansson) har klarat sig så bra. Alexander växte upp med två älskande föräldrar och två små irriterande småsystrar. Han tog studenten. Utan psykiskt illamående. Han har haft fördelar - självklart - pga cisman. Men jag är glad över att min älskade bror Alexander blev så bra.
 
6. Smink och hår. Jag blir glad av smink och hår pga jag tycker det är fascinerande hur mycket en kan ändra sitt ansikte bara genom smink och jag tycker att det är roligt att hålla på med hår pga jag ser hår som en rolig grej. När jag under frustration och ilska klippte av allt mitt hår fick jag lära mig den hårda vägen att "hår är bara hår". När mitt hår blir långt och friskt ska jag färga och förmodligen slita och bara göra roliga saker med det - uppsättningar, pastellfärger. Sådant jag inte vågade innan.
 
7. Spela hög peppig musik och dansa. Detta gör jag ofta ensam, nu när Clara flyttat till Västerås. Ibland dansar jag till musiken samtidigt som jag städar. Ibland dansar jag bara. Ibland sitter min familj i samma rum (mamma, syster) och jag bara dansar. Dansar bort allt det jobbiga.
 
8. Komedi-serier. Såsom That 70's show, Freaks and Geeks, HIMYM, The big bang theory, Vänner. När jag var liten och kände mig nere eller skulle göra något läskigt (var tvungen att införa ett preparat i min vagina som litet barn pga hade svamp) så tittade jag på Vänner. Jag önskade mig alltid mer Vänner-säsonger på dvd. Till slut hade jag dem allihop, alla tio säsonger. De var fullständigt omatchade pga köpta med olika omslag och olika storlekar. Men jag älskade min samling.
 
9. Min Vilja Vanilj. Hon leker apport med snoddar eller en avklippt boll från en tomteluva. Hon lägger sig i min famn och spinner efter jag haft en panikattack, hon är bara underbar. Och knäpp, hon sover i vår fruktskål och hoppar in i skåp så fort hon får chansen. Hon sover med mig antingen som lilla skeden under täcket eller kurad mot min rumpa på täcket. Hon dricker gärna vatten ur våra koppar och glas. Vilja äger. Vilja är cool.
 
10. Bli full och dansa. Bara glädje rakt igenom. Glädje. Glädje.

Älskar detta, älskar älskar älskar

 
 
DETTA är låten som spelas, gjord av Paul Feig, en av skaparna till serien. Låten heter Spacefunk.
RSS 2.0