tumblris

 
 
Så ja, jag har en tumblr och reblogar sådant jag tycker om/älskar! Såsom feminism, katter/djur, konst, disney, serier, böcker och vackra ting typ. (Och annat beroende på mående.) HÄR har ni den <3!

You must go where I cannot

 
Har precis sett the Secret of Kells och jag finner knappt ord. Fantastisk, himla vacker animation, inte förutsägbar och så så SÅ speciell.
 
 
Ovan har ni den unga huvudpersonen Brendan. Han bor i klostret Kells. En medeltida utpost som de bygger en stor mur runtom för att skydda sig från the Northmen, som vill åt deras guld. Av de äldre munkarna får Brendan höra historier om en magisk bok, skriven av Broder Aidan (som äger) av Iona.
 
Iona har redan attackerats av barbarerna the Northmen men Aidan kom undan och tog sig till Kells för att lämna över boken till Brendans farbror, chefen/ledaren (abbot) över klostret.
 
 
(Aidan har även en grym katt, Pangur Ban.) Men boken är inte färdig, det viktigaste uppslaget är tomt. Så Brendan går utanför muren för första gången på ett uppdrag och träffar min favvokaraktär, Aisling <3.
 
 
Hon äger skogen utanför muren, som är fylld av faror.
 
 
Aisling är en mäktig magisk varelse och vill först ha ut Brendan och Aidens katt.
 
 
Men sedan blir de homies och allt äger för ett tag <3.
 
 
Jag tyckte förresten den blev läskig ibland, men jag är väldigt lättskrämd och klarade av det. Men så att ni vet!
 
Tänker inte skriva mer än så, älskar hur otroligt vackert den är gjord och filmens handling och ja, åh. Om du inte redan sett den se den <3! Fin sång från filmen, Aisling Song (på youtube).
 
Denna film består tyvärr mestadels av män, det finns en kvinnlig biroll (Aisling, som äger mer än någon annan i filmen). Men ja, detta suger!
 

update, kurs, mående

Skulle ju gå en introduktions-kurs för typ kanske ett halvår sen men blev inte av pga inte nog många som skulle gå den senare kursen! Meen nu ska jag gå den kursen, som är under sex veckor med start veckan som kommer! Det kommer vara kring tre timmar varje dag där vi får lära oss om olika utbildningar, åka på studiebesök, gå på föreläsning och så. Har ju även fyllt arton, men tänkta ägna det ett eget inlägg med bilder på moi!
 
Har blivit deprimerad igen, känner dock att det är den "lätta" versionen. Jag försöker att inte pressa mig själv att göra saker jag egentligen inte orkar/klarar av men ugh, har väldigt självdestruktiva tankar. Har även förälskat mig i Vincent Cyr, som gjort en video om depression som jag tyckte var bra så ja, here it is:
 
 
Trots att jag må blä så är jag pepp på kursen, verkar ändå kul + kommer aktivera mig under dagarna.
 
Men annars för att distrahera mig från dessa tankar har jag sett filmer, serier, spelat sims, ritat lite. Har dock blivit bättre nu = kan uppskatta serier/film mer. Är förresten inskriven på vuxenpsyk nu och har endast gått på läkarmöte och när jag mår som nu har jag svårt att svara i telefon (+har haft stör ej-läge), spec om det är dolt/okänt nummer så de har ringt mig några gånger var dag för att boka ny terapi-tid pga orkade ej gå på den som var bokad sååå ja, måste ta tag i det. Men personen i receptionen verkar som en otrevlig/jobbig typ då jag pratat med henom innan?? Men jag ska minsann klara av det. 

Once is Frozen

 
Okej, hej, så jag har sett de två första avsnittet av Once upon a time säsong fyra och alltså?!?!?!??!? OMG SÅ BRA, är även världens mest blödigaste person nu efter mens så ja, jag har skrattat, gråtit, gråtskrattat, flämtat, falsettat(?). Är SÅ PEPP <3! Vsg för underbara och vackra screenshots.
 
 
♀ Systerskapet
 
 
"People make bad choices if they're mad or scared or stressed but throw a little love their way, and you'll bring out their best. True love brings out the best!"
 
 
☆ Arendelle ☆
 
 
Vill typ shippa meeen shippar Swan Queen (Emma + Regina) always and forever <3.

klippt luggisar + piercat earl and I LOVE IT <3

RSS 2.0