Din kropp, ditt val

Jag blir så irriterad och ledsen varje gång jag ser en kvinna uppmana andra kvinnor att sluta anpassa sig efter patriarkatet för "hallå, vi vet ju att detta är pga patrarkatet och inte som det borde vara??". Detta är så dumt för patriarkatet försvinner inte även fast vi nu vet att det existerar samt hur det fungerar, för patriarkatet har redan lämnat sina spår.
 
Kvinnor ska inte frågas om längd eller vikt, för det är något känsligt. Vilket är sjukt, absolut, för det är inte något vi ska skämmas över men bara för att du har slutat skämmas (för dessa siffror är ju inte viktiga) och inte längre har något emot att svara på dessa frågor så kan du inte uppmana andra att ställa/svara på dessa frågor. Varför? För det första så säger du ju själv att det inte är något viktigt och för det andra så har vi faktiskt matats, och matas, med att vår vikt och längd är fel, viktig och något att skämmas över. Jag har accepterat min vikt och jag slutar inte längre äta i några dagar efter jag vägt mig (jag vet att den inte är fel) men patriarkatet accepterar inte min vikt och då känner inte jag för att berätta den. Och det kan ingen skuldbelägga mig för.
 
Känner samma angående att vi ska sluta ta selfies för det är kontraproduktivt. Och vi ska sluta raka oss och fixa oss och sminka oss. Din kropp, ditt val. Min kropp, mitt val. Tycker detta är skuldbeläggande, speciellt för kroppar som inte är normativa för detta blir ett så mycket större steg - speciellt när det redan är ett enormt steg. En får väl för fan bestämma själv hur många normer en vill bryta och inte bryta, jag tycker om att sminka mig, fixa håret, klä upp mig och gå i klackar. Om jag inte skulle det har jag all rätt att inte göra det, men det är mitt val. Kan vi bara sluta berätta för andra kvinnor hur de ska bete sig/se ut för att vara feministiska, hur vi ska anpassa oss till patriarkatet??? Alla har inte samma förutsättningar och alla vantrivs inte i alla normer. 
 
Nej, det borde inte vara normer, jag vill också krossa dessa jävla normer MEN en behöver inte gå emot alla för att göra det. Det är okej att följa normerna, det är verkligen inget vi ska skämmas över att vilja göra.
 
RSS 2.0